Tržnica

Belišćanska tržnica ima svoju dugogodišnju tradiciju, koja seže u 19 st., odnosno, od početaka undustrijskog razvitka i stvaranja industrijskih naselja u gradu Belišću. Tijekom povijesti, tržnica je mijenjala i svoj izgled, veličinu i položaj ali je uvijek bila mjesto prodaje uglavnom poljoprivrednih proizvoda mještana okolnih sela, mještanima Valpovštine. Tijekom 70- ih godina prošlog stoljeća prvo je veće preuređenje tržnice i postavljeno je 60 natkrivenih štandova i betonske klupe za izlaganje i prodaju robe.

TRŽNI CENTAR ( 2005. god. )

Tijekom godina, javila se potreba za većim i polivalentnijim prodajnim prostorima koji bi bili objedinjeni u jednu cjelinu. Sukladno tome, lokalna samouprava grada Belišća donosi odluku o izgradnji novog tržnog centra, a nositeljem projekta imenovan je Kombel d.o.o. Tijekom 2005. god. izgrađen je novi tržni centar ukupne površine 1.600,00 m².

Tržni centar sastoji se od:

Natkrivena zatvorena zelena tržnica P = 509,22 m² Natkrivena otvorena tržnica, prodaja ostalih proizvoda P = 305,63 m²
Prodaja mliječnih proizvoda s rashladnim uređajima P = 35,34 m² Lokali zatvorenog tipa s raznim proizvodima i uslugama P = 693,61 m²

Zelena tržnica sadrži 70 prodajnih klupa (voće, povrće, jaja…). Ostali proizvodi zauzimaju 37 prodajnih klupa (konfekcija, obuća….), Mliječni proizvodi, 4 rashladne vitrine (sir, mlijeko, vrhnje…). Prodaja u lokalima (pekarski proizvodi, cvjećarna, banka, novinarnica, ribarnica, postolar, osiguravajuća kuća…)

RADNO VRIJEME:

-svakodnevno od 06:00 – 13:00
-ponedjeljkom i blagdanom tržnica ne radi
-radno vrijeme lokala, vlasnik određuje sukladno odluci Gradskog vijeća

 

Tržnicom na malo upravlja i pruža usluge Kombel d.o.o. za komunalne djelatnosti sukladno Odluci Gradskog vijeća Grada Belišća o povjerenju obavljanja komunalnih djelatnosti na području Grada Belišća te na temelju članka 17. stavak 2. i 3. Zakona o trgovini (NN br. 11/96., i 109/01), odredbi Pravilnika o minimalnim tehničkim uvjetima za poslovne prostorije u kojima se obavlja trgovina i posredovanje u trgovinama i uvjetima za prodaju robe izvan prostora – tržnice na malo, (NN br. 37/98., 73/02. i 153/01) i članka 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu, (NN br. 26/03. i 110/04.), donosi:

TRŽNI RED

KUĆNI RED  tržnog centra u Belišću.

CJENIK TRŽNICE

Skip to content