Potpisan Sporazum između Grada Belišća i Općine Marijanci

Danas, 8. ožujka 2017. godine, s početkom u 12 sati u Maloj vijećnici Grada Belišća između Grada Belišća i Općine Marijanci potpisan je Sporazum u svezi zajedničke provedbe mjera gospodarenja otpadom, a vezano za novoizgrađeno reciklažno dvorište u Belišću. Sporazum su potpisali zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Belišća Domagoja Varžića i direktorice tvrtke Kombel d.o.o. Belišće Marine Novoselnik.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković pojasnila je da nakon što je tvrtka Kombel uz suradnju Grada Belišća uspješno realizirala izgradnju reciklažnog dvorišta u Belišću uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, stigla je inicijativa Općine Marijanci vezano za zajedničke mjere provedbe gospodarenja otpadom u dijelu koji se odnosi na reciklažno dvorište, koja je potom i prihvaćena. “Ovo je pokazatelj kako susjedne jedinice lokalne samouprave trebaju i mogu zajednički surađivati i rješavati važna pitanja za svoje sugrađane, a u ovom slučaju doista su u prvom planu naši sugrađani kojima se ovakva mogućnost odlaganja otpada mora osigurati, što je i zakonom propisano. Nije bilo razloga da to ne riješimo na ovakav najbolji mogući način”, izjavila je zamjenica gradonačelnika Vučković.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić zahvalio je Gradu Belišću na dosadašnjoj uspješnoj poslovnoj suradnji, a ovim Sporazumom Općina Marijanci u suradnji s Belišćem rješava zakonsku obvezu vezanu za reciklažno dvorište. Također je izjavio da je odnos između Grada Belišća i Općine Marijanci izvrstan već dugi niz godina te je siguran da će suradnja i s projektom reciklažnog dvorišta biti dobra, nakon brojnih zajedničkih projekata vezano za vodoopskrbu i odvodnju.

Direktorica Kombela Marina Novoselnik podsjetila je kako je reciklažno dvorište u Belišću otvoreno od 1. ožujka 2017. nakon svečanog otvorenja 28. veljače ove godine. Nalazi se na prostoru odlagališta otpada u Belišću na adresi Starovalpovački put 65a, na površini od 1160 kvadratnih metara. Unutar reciklažnog dvorišta nalaze se spremnici za odvojeno skupljanje 38 različitih vrsta otpada. Radno vrijeme je od 8 do 20 sati od ponedjeljka do subote. Od danas, uz stanovnike grada Belišća i prigradskih naselja Belišća, i stanovnici s područja Općine Marijanci prema potpisanom Sporazumu moći će, uz predočenje osobne iskaznice, dovoziti prethodno razvrstan otpad na reciklažno dvorište bez naknade.

Izvor: belisce.hr

Skip to content