Otvoreno reciklažno dvorište u Belišću

U utorak 28.2.2017. godine u Belišću je s radom započelo reciklažno dvorište čijom je izgradnjom Grad Belišće ispunio zakonsku obvezu sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Reciklažno dvorište u Belišću službeno je proglasio otvorenim državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Željko Bigović koji se i obratio nazočnima, a uz njega govorili su i voditelj projekata u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Javor Marević, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i prirode Osječko-baranjske županije Danijela Lovoković te u ime domaćina zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Marina Novoselnik, direktorica komunalnog poduzeća Kombel d.o.o., koje je i nositelj projekta vrijednog oko 1.500.000 kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je realizaciju izgradnje reciklažnog dvorišta s 80% od ukupnog iznosa, dok je 20 % troškova snosio Grad Belišće. Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković zahvalila je svima koju su sudjelovali u provedbi ovog značajnog projekta te istaknula važnost brige o zaštiti okoliša i savjesnom odvajanju otpada.

Svečanom otvorenju prisustvovali su još i pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Grada Belišća Ljiljana Žigić, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i prirode Osječko-baranjske županije Milan Kamenko, projektant iz tvrtke IPZ Jakov Burazin, predsjednik uprave tvrtke Osijek-Koteks Zoran Škorić, koja je bila izvođač radova, te direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin.

Reciklažno dvorište omogućit će stanovnicima Belišća i prigradskih naselja, ali i Općine Marijanci, s kojom je tvrtka Kombel potpisala sporazum o korištenju reciklažnog dvorišta, kvalitetnije zbrinjavanje i razvrstavanje otpada. Građanima će u reciklažnom dvorištu bez naknade biti omogućeno prikupljanje 33 vrste otpada, kao što je papir, drvo, metal, staklo, plastika, tekstil, elektronski otpad krupni (glomazni) otpad i drugo.

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati, a nalazi se na adresi Starovalpovački put 65a u Belišću.

Skip to content