OBAVIJEST O ODVOZU BIORAZGRADIVOG (ZELENOG) OTPADA

Kombel d.o.o. sukladno rasporedu obavlja redovni odvoz biorazgradivog (zelenog) otpada srijedom u Belišću, a četvrtkom u svim prigradskim naseljima.

Podsjećamo da se biootpad može odložiti u za to predviđeni spremnik (smeđu kantu), ali i u papirnate vrećice i kutije ili druge biorazgradive vrećice. Zeleni otpad od rezidbe u vrtovima moguće je povezati u snopove dužine do jedan metar.

Važno je napomenuti da se biootpad ne iznosi za odvoz u plastičnim vrećicama jer to stvara problem prilikom njegovog odlaganja u kompostanama. Ako biootpad iznesete u plastičnoj vrećici komunalni radnici ga nisu dužni preuzeti odnosno pokupiti ispred vaših domova.

Najbolje je da se biootpad biološki prerađuje na mjestu njegovog nastanka odnosno kompostiranjem.

Obavještavaju se građani Belišća i prigradskih naselja koji su zainteresirani za kompostiranje biootpada da mogu preuzeti po jedan PVC komposter po kućanstvu, bez naknade.

PVC komposteri od 360 litara mogu se preuzeti osobno u Reciklažnom dvorištu, Starovalpovački put 65a svakim radnim danom i subotom od 14-20 sati uz predočenje osobne iskaznice. Komposteri se dijele do isteka zaliha.

Skip to content