Gobelove fotografije krase Tržni centar

Utorak, večernji sati – sasvim neuobičajeno vrijeme da se nešto događa na belišćanskoj tržnici. No, tog. 12. studenoga, Gobel je sletio na Tržni centar u Belišću, kojim gospodari naše komunalno poduzeće Kombel, na čelu s direktoricom Marinom Novoselnik.

-Inače je tržnica najbučnija u jutarnjim i prijepodnevnim satima, onda je ovdje žamor i vreva ljudi. Večeras imamo priliku uživati u sasvim drugačijoj atmosferi. Naš sugrađanin Goran Dojkić darovao nam je svoje fotografije snimljene iz zraka koje prikazuju svo bogatstvo naših njiva, čiji se plodovi prodaju upravo ovdje, a koje su objedinjene u izložbi pod nazivom “Gobelov let”, koja sada oplemenjuje prostor belišćanske tržnice, rekla je na otvornju izložbe direktorica Novoselnik, još jednom uputivši veliku zahvalu Gobelu.

Podsjetimo, prije godinu i pol, povodom Dana grada, održana je promocija Fotomonografije grada Belišća – po prvi puta se na jednom mjestu našlo mnoštvo fotografija snimljenih iz zraka, snimljenih tijekom desetak Gobelovih letova nad Belišćem. A kako je uopće došlo do ideje postavljanja izložbe na belišćanskoj tržnici, pojasnio je sam autor, Goran Dojkić, u fotografskim krugovima poznat kao Gobel, koji je naglasio da mu je želja bila pronaći prostor za izložbu u kojem će njegove fotografije vidjeti što veći broj ljudi, a tržnica je upravo takav prostor.

Na otvorenju izložbe, o Gobelovom letu je govorio počasni predsjednik zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće Dragan Milec, a riječi hvale nije štedio niti predsjednik Fotokluba Valpovo Veljko Čvagić. Izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je rekao kako je Belišće sretno što ima kroničare koji se na stručno – znanstveni način bave povijesti našeg kraja, ali da treba posebno istaknuti one koji se time bave amaterski.

-I Goran Dojkić Gobel je jedan od tih kroničara koji fotoaparatom bilježi promjene kroz koje Belišće prolazi. Zahvaljujući njegovim fotografijama, iz ptičje perspektive imamo sasvim drugačiji pogled na Belišće i prigradska naselja, možemo vidjeti ono što inače, sa zemlje, ne bismo nikada primijetili, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Za let u glazbene visine bili su zaduženi učenici OŠ M.P. Katančića, izdvojenog odjela Glazbene škole u Belišću. Tomislav Slačanac, Ivan Ružić i Jan Zimmermann uz pratnju prof. Denisa Ružića nastupili su kao trio saksofonista, a Sara Ađić i Leona Škrinjar kao duet s flautama. Vrijedi spomenuti i da su proteklih dana polaznici Dječjeg vrtića Maslačak Belišće, u pratnji svojih odgojiteljica, dolazili pogledati izložbu, a osim što su se divili fotografijama, mnogi od njih su i maštali kako će jednoga dana, baš poput Gobela, pokazivati svijetu koliko je Belišće lijepo.

Skip to content