Dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ na tržnici

Na belišćanskoj tržnici obavljena je dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 2019. godinu koju Kombel d.o.o. tj. tržnica Belišće po prvi puta organizira u suradnji s UHT – Udrugom hrvatskih tržnica. Ove godine ukupno je certificirano 12 obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava koji prodaju na tržnici u Belišću, a  koji svoje proizvode samostalno proizvode na području Osječko-baranjske županije.

Belišće ima dugu tradiciju prodaje na tržnici i možemo slobodno reći da kod nas vrijedi ona poznata izreka da je tržnica duša grada. Tržnice  su kroz povijest poznate kao mjesta gdje lokalni proizvođači kupcima nude svoje domaće, prirodne proizvode koji su definitivno zdraviji i ukusniji od onih proizvedenih u umjetnim uvjetima. Tržnica Belišće zato po prvi puta u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica vrši certifikaciju pod nazivom ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ -obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji svoje proizvode sami uzgajaju i proizvode na području Osječko-baranjske županije i prodaju na belišćanskoj tržnici. Ovaj certifikat jamstvo je da prodavač nudi svoj domaći i na prirodan način uzgojen proizvod.

Ove godine ukupno je certificirano 12 obiteljskih poljoprivrednih gopodarstava i to: OPG LADIŠIĆ TOMO iz Belišća, MARIJANČANKA d.o.o. iz Marijanaca, OPG PALUH DARKO iz Ladimirevaca, OPG DUMANČIĆ DAVID iz Donjeg Miholjca, OPG PAULIĆ JOSIP iz Valpova, OPG PETROVIĆ RUŽA iz Podravskih Podgajaca, OPG PIŠKORJANAC AGNEZA iz Valpova, OPG MAJDENIĆ IVICA iz Bistrinaca, OPG SUDAR IVANA iz Belišća, OPG GEBAJ DAMIR iz Valpova, OPG KOLAR TOMISLAV iz Baranjskog Petrovog Sela i OPG VINOGRADAC JOSIP iz Podravskih Podgajaca.

Certifikate su dodjelili zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i direktorica tvrtke Kombel Marina Novoselnik.

Skip to content